sauerland home
sauerland autovakanties sauerland campings Sauerland hotels Sauerland vakantiehuizen Sauerland weekendje weg wintersport sauerland Noord-Sauerland HochSauerland West Sauerland

 SAUERLAND TIPS
 Sneeuwhoogte
 Weer
 Bezienswaardigheden
 Wandelen
 Plattegronden
 Filmpjes
 Praktisch
Kras.nl
Kras.nl
Via Kras.nl boekt u snel en gemakkelijk een reis naar het geliefde Sauerland (niet ver van Nederland, maar toch bent u er in dit 'land der duizend bergen' even helemaal tussenuit). Of u nu gaat voor een lekker actieve vakantie wandelend in de bergen of voor een heerlijke wintersportvakantie, Kras biedt het allemaal.
InternetKras.nl 
Wandelen

Recreatie
Fietsen
Golfen
Klimsporten
Mountainbiking
Nordic Walking
Pretparken
Quadrijden
Wandelen
Watersport
Wintersport

Hotels in de streek:

Soest - Hotel Stadt
Erwitte - Ringhotel Kurhaus
Soest - Prodomo Hotel Soest
Lippstadt - Jonathan
Lippstadt - Parkhotel Ortkemper
Lippstadt - Hotel Drei Kronen
Lippstadt - Welcome Hotel Lippstadt
Lippstadt - Haus Stallmeister
Lippstadt - Hotel Klusenhof
Bad Waldliesborn - Haus am Park

Vakantiehuizen:

Attendorn

Eslohe

Lichtenfels

Wandelen

Wandelen door dichte bossen, door bergen en dalen, door groene weiden en romantische dorpjes. Het landschap van het Sauerland biedt ontelbare mogelijkheden voor wandelaars. Het Sauerland is een groene regio vanwege de dichte bossen en de uitgestrekte weiden. Vijf grote natuurgebieden beslaan het grootste gedeelte van het Sauerland en zorgen voor een prachtige omgeving voor mens en dier.

In het Sauerland zijn prachtige bewegwijzerde wandelroutes aangelegd. De ‘Rothaarsteig’ is hier een goed voorbeeld van. Als eerste wandelroute in Duitsland kreeg de ‘Rothaarsteig’ in 2004 het predikaat ‘Premiumweg’. Voor dit zeer gewilde predikaat moet de wandelroute aan diverse criteria voldoen die de kwaliteit waarborgen. Voor de wandelaar betekent dit een 154 kilometer lange route die puur wandelplezier garandeert. Langs de route vindt de wandelaar diverse mogelijkheden om te rusten en eventueel te overnachten. Deze zijn allemaal duidelijk aangegeven door middel van gedetailleerde borden.

Op deze overnachtingsplaatsen treft u alles wat uw wandelhart begeert. De gastheren en –vrouwen weten precies wat u wilt na een lange dag wandelen. Zij zijn allemaal zelf ook zeer fervente wandelaars en zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Samen noemen zij zich ‘Qualitätsbetriebe Rothaarsteig’ en om hier bij te horen moeten zij uiteraard aan alle strenge eisen voldoen.

Maar in het Sauerland kunt u natuurlijk niet alleen op de ‘Rothaarsteig’ uitstekend wandelen. 20.000 kilometers aan zorgzaam samengestelde wandelpaden zorgen voor wandelgenot voor ieder niveau. Zo verzorgt ‘Bergwanderpark Sauerland’ voor diverse berg-, thema- en panoramaroutes. Wandelen in het Sauerland is de natuur beleven, van de natuur genieten en gebruik maken van de goede service waardoor u zich nergens zorgen om hoeft te maken.

Wat kunt u tijdens het wandelen in het Sauerland allemaal verwachten? Zoals hierboven beschreven ontbreekt het langs de wandelroutes, en dat met name de ‘Rothaarsteig’ aan niets. Op deze route komt u onder meer 40 hangbruggen tegen. Dit zorgt uiteraard voor een prachtig plaatje. Als u even uit wilt rusten vindt u langs de routes diverse bankjes, plekken om te picknicken, eet- en drinkgelegenheden en mogelijkheden om te overnachten. Alle wandelpaden zijn bovendien bewegwijzerd, zodat u nooit van de route afwijkt als u dit niet wilt.

Een erg leuk deel van de ‘Rothaarsteig’ is de ‘Wald-SkulpturenWeg, die de cultuurregio’s Sauerland en Wittgenstein verbindt, waarlangs zich elf beelden bevinden. Wellicht dat u tijdens uw wandeling een ‘Rothaarsteig-Ranger’ tegenkomt. Hij zal graag uw vragen beantwoorden en u tips geven.Bungalow Bungalow
Specials.nl Vakantiehuizen
Aanbod
HotelSpecials.nl HotelSpecials.nl
Kortweg
Genieten
Aanbod
Interhome Interhome
Vakantiehuizen Sauerland
Aanbod
Pharos Pharos Reizen
Wintersport Sauerland
Aanbod
Sunweb Sunweb
Autovakanties Sauerland
Aanbod
HappyHome HappyHome
Vakantiehuizen Sauerland
Aanbod
De De Jong Intra
Autovakanties Sauerland
Aanbod
Belvilla Belvilla
Vakantiehuizen Sauerland
Aanbod

Streken van het Sauerland

Noord-Sauerland

Hochsauerland

West-Sauerland

VOORDELEN VAN HET BOEKEN VAN EEN HOTEL BIJ ONS
De laagste hoteltarieven
Geen vooruitbetaling
Kosteloos hotel reserveren
Kosteloos hotel annuleren
Altijd actueel
Eenvoudig en snel zonder reserveringkosten een hotel boeken in geheel Europa: Wij bieden u het grootste assortiment hotels tegen de laagste prijzen. Op onze website kunt u kiezen uit alle typen hotels! Familiehotels, ketenhotels, vliegveldhotels, snelweghotels, luxe hotels en budgethotels in alle grote steden van Europa. Ook in de populaire regio’s van Europa bieden we een ruim aanbod van hotels.
HOTELAANBIEDINGEN
Brilon - vanaf € 33,-
Hallenberg - vanaf € 79,-
Olsberg - vanaf € 50,-
Schmallenberg - vanaf € 70,-
Soest - vanaf € 46,-
Sundern - vanaf € 29,-
Willingen - vanaf € 38,-
Winterberg - vanaf € 42,-